Størrelsesguide

Det er fuldstændig essentielt for din komfort, at din nye Vilhelm Hertz-krykke er opmål og indstillet korrekt. Alle Vilhelm Hertz-krykker er håndlavede og har ingen standard indstillinger, og derfor er det afgørende at opmålingen gøres helt korrekt.

Vi vil altid gerne stå for opmåling af din nye krykke eller stok, men der kan være mange årsager til, at du er nødt til at stå for opmålingen selv. Og det kan du heldigvis godt. Ikke mindst med nedenstående video herunder.

I denne video viser Vilhelm Pedersen dig, hvordan du selv måler de tre vigtigste mål, der skal til for at få en optimal støtte og komfort af en Vilhelm Hertz-krykke.

Det handler om højde på krykken samt højden og bredden på din armstøtte.

Sådan måler du højden på en Vilhelm Hertz-krykke

Højden på krykken måles fra gulv til overkant håndtag. Det er altså ikke den fulde længde på krykken du skal måle. Du kan eventuelt mål højden på en eksisterende krykke du allerede bruger, og som er indstillet korrekt til dig. Hvis du IKKE har en eksisterende krykke så se tips til opmåling i videoen.

Sådan måler du armstøttens højde på en Vilhelm Hertz-krykke

Det er vigtigt, at armstøtten ikke generer huden, der bevæger sig oppe på albuen, og det er derfor rigtig vigtigt at armstøtten ikke er for høj. Du måler armstøtten ved at tage en blyant i din hånd, knuge den sammen, lægge din underarm til dit bryst og måle afstanden fra blyanten til din overarm. Og så trækker du tre centimeter fra. Se videoen for yderligere instruktion.

Sådan måler du op til bredden på din armstøtte til en Vilhelm Hertz-krykke

Brug et målebånd, som du bruger til at måle din underarm på det bredeste sted. Så har vi målet til bredden på armstøtten til din krykke.

Kontakt os meget gerne med opklarende spørgsmål til opmåling eller andet.