Mission, historie og tanker

Hos Vilhelm Hertz er vores mission at revolutionere opfattelsen af mobilitetshjælpemidler såsom spadserestokke og krykker. Vi stræber efter at kombinere funktionalitet med æstetik, skabende produkter, der ikke kun tjener som praktiske hjælpemidler, men også som stilfulde tilbehør, der styrker brugernes uafhængighed og selvtillid.

I vores tilgang fokuserer vi på omhyggeligt udvalgte materialer, som egetræ, naturligt asketræ og kulfiber, for at sikre både holdbarhed og elegance. Vi samarbejder med fysioterapeuter og fysiologer for at sikre, at vores design er ergonomisk og komfortabelt tilpasset brugerens behov.

Vores mål hos Vilhelm Hertz er at forene mobilitet og elegance og derved omdefinere, hvordan personlige hjælpemidler opfattes og bruges. Vi ønsker, at vores produkter ikke blot bliver en nødvendig del af brugernes dagligdag, men en attraktiv og værdsat del af deres livsstil.

Vi ønsker at give mennesker muligheden for at tage kontrol over deres liv, ved ikke at se sig selv som værende 'handicappede' men derimod 'have et handicap'.

Vi stræber efter at tilbyde løsninger, der gør det muligt for vores kunder at leve fuldt og rigt ud, med værdighed og selvtillid.

Historien

Kristoffer Vilhelm blev kontaktet af en dame, der havde hørt om hans enestående evner til at reparere alt muligt. Hun præsenterede ham for et par gamle krykker, som hun havde fået i en ung alder, men som nu var slidte og føltes for ungdommelige for hende, der var blevet over 60. Kristoffer gik i gang med at reparere dem, men indså hurtigt, at det var en mere kompliceret opgave end forventet.

Den første krykke

I stedet besluttede han sig for at designe et helt nyt sæt krykker. Det viste sig dog at være en udfordring. Projektet blev mere og mere fascinerende og komplekst, da det skulle opfylde forskellige krav, herunder EU-standarder. Kristoffer stræbte efter at skabe en krykke, der var både funktionel og robust, men også smuk og elegant - noget, som folk ville bære med stolthed, ligesom briller, der oprindeligt var et praktisk hjælpemiddel, men nu også et modeudtryk.

Inspiratin

Inspirationen kom fra Abrams-tanken man prøvede at gøre lydløs, men da det fejlede blev gjort ekstra larmende med en frekvens der umuliggjorde at lokalisere placeringen.

Kristoffer ønskede at overføre denne tanke til krykkerne. Det skulle gøres ved at skabe en så iøjnefaldende smuk krykke at selve handicappet blev usynliggjort.

Han blev yderligere inspireret af samtaler med en familieven, en overlæge med speciale i fysiologi, der havde en dyb forståelse for bevægelse. Hendes indsigt i kroppens naturlige elasticitet og hvordan dette princip kunne overføres til hjælpemidler som krykker, blev afgørende for designet. Designet er lavet med inspiration fra dyreverdenen og deres naturlige fleksible bevægleser.

Robust og fleksibel

Kristoffer satte sig for at skabe krykker, der var både elastiske og holdbare, idet pålideligheden var nøglen til brugernes selvsikkerhed. Efter talrige forsøg og fejlslagne designs lykkedes det endelig at fremstille en fungerende krykke. Kvinden, der havde kontaktet ham, testede den første model, og efter utallige justeringer - fra læderarbejdet til håndtaget - blev krykken til sidst en succes.

Den næste stilling er den bedste stilling

Under denne udviklingsproces fandt Kristoffer inspiration i gammelt håndværk, herunder studiet af gamle romerske våben. Men det var Zinck-Lysbro skovlen, et klassisk stykke dansk håndværk, der til sidst gav ham den største indsigt. I modsætning til Fiskars skovlen, effektiv til små opgaver, men utilstrækkelig til større arbejdsopgaver, symboliserede Zinck-Lysbro skovlen behovet for tilpasning til forskellige arbejdsstillinger - et koncept, der blev fundamentalt i designet af Vilhelm Hertz krykkerne.

Med fokus på "den næste stilling er den bedste stilling" skabte Kristoffer og hans team krykker og stokke, der opfordrer til hyppige skift i håndpositioner for at undgå vabler og ledslid, i modsætning til traditionelle krykker med håndformede håndtag. Denne filosofi understreger vigtigheden af bevægelse og tilpasning, ikke kun i arbejdslivet, men også i dagligdagen.

Menneskeværd i centrum

For mange mennesker med funktionsnedsættelse kan det føles som en ekstra stigmatisering, at hjælpemidlerne er så iøjnefaldende og ensartede – på trods af, at de faktisk er forsøgt gjort diskrete.

Følelsen af synlighed man ikke ønsker, er der, og her er det så, vi vil forsøge at gå en anden vej.

Vi vil lave noget der netop er meget synligt for at bryde stigmatiseringen. Og hvorfor så det? Jo, hvis vi skal bryde et stigma, kommer bruddet ikke fra omverdenen, men os selv. Man må vise, at man er stolt af at være sig selv.

Derfor producerer vi krykker, som du stolt kan vise dig frem med, og som du kan være med til at sætte dit præg på.

Vi har i vores design valgt at understrege, at dette er en smuk kunstgenstand, der skal passe til et formål. Ligesom en designerstol skal passe til at sidde på, samtidig med at den skal være smuk.

Når du køber en krykke hos Vilhelm Hertz er de designet og bygget af os selv og andre lokale håndværkere i Halsnæs. Det er med andre ord Danish Design i den stolte danske tradition.

Vi er håndværkere af høj faglig standard, og vi laver hver enkelt krykke specielt til dig. Alle modeller varieres efter dine ønsker og behov.

Så du kan vælge æstetik OG komfort, hvis du har et handicap.

“Nogle mennesker har et handicap, der kræver et hjælpemiddel. De er ikke handicappede. Den distinktion er essentiel for os i Vilhelm Hertz.”